Lasagne med mozzarella

Table
  1. Recept: Lasagne med Mozzarella
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Lasagne med Mozzarella

Ingredienser:

  • 500g lasagneplattor
  • 400g köttfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 400g krossade tomater
  • 2 matskedar tomatpuré
  • 2 teskedar torkad oregano
  • 1 tesked torkad basilika
  • Salt och peppar efter smak
  • 300g mozzarellaost, riven
  • 50g parmesanost, riven

You may also be interested in:  Hummus

Tillagning:

  1. Stek köttfärsen tills den är genomstekt. Lägg åt sidan.
  2. I samma stekpanna, stek lök och vitlök tills de är mjuka.
  3. Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpuré, oregano, basilika, salt och peppar. Låt såsen puttra i cirka 10 minuter.
  4. Förvärm ugnen till 180°C.
  5. Varva lasagneplattor, köttfärs och tomatsås i en ugnsfast form. Gör tre lager.
  6. Strö över den rivna mozzarellaosten och parmesanosten över den översta lasagneplattan.
  7. Gratinera lasagnen i den förvärmda ugnen i cirka 25-30 minuter, eller tills den är bubblig och gyllene på toppen.
  8. Ta ut lasagnen ur ugnen och låt den svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Saffransbullar med vanilj

Servera din lasagne med mozzarella med en fräsch sallad och eventuellt vitlöksbröd.

Lappskojs på skav
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up