Lasagne med mozzarella
Recept: Lasagne med Mozzarella
Ingredienser:
- 500g lasagneplattor
- 400g köttfärs
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 400g krossade tomater
- 2 matskedar tomatpuré
- 2 teskedar torkad oregano
- 1 tesked torkad basilika
- Salt och peppar efter smak
- 300g mozzarellaost, riven
- 50g parmesanost, riven
Tillagning:
- Stek köttfärsen tills den är genomstekt. Lägg åt sidan.
- I samma stekpanna, stek lök och vitlök tills de är mjuka.
- Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpuré, oregano, basilika, salt och peppar. Låt såsen puttra i cirka 10 minuter.
- Förvärm ugnen till 180°C.
- Varva lasagneplattor, köttfärs och tomatsås i en ugnsfast form. Gör tre lager.
- Strö över den rivna mozzarellaosten och parmesanosten över den översta lasagneplattan.
- Gratinera lasagnen i den förvärmda ugnen i cirka 25-30 minuter, eller tills den är bubblig och gyllene på toppen.
- Ta ut lasagnen ur ugnen och låt den svalna något innan servering.
Servera din lasagne med mozzarella med en fräsch sallad och eventuellt vitlöksbröd.