Sojakyckling med bambuskott

Table
  1. Recept: Sojakyckling med bambuskott
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Sojakyckling med bambuskott

Ingredienser:

  • 500 g kycklingfiléer, skurna i tärningar
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk maizena (majsstärkelse)
  • 1 tsk socker
  • 1 burk bambuskott, sköljda och avrunna
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 bit färsk ingefära, riven
  • 1 lök, skivad
  • 2 msk jordnötsolja
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Bönsallad

Tillagning:

  1. Blanda sojasås, sesamolja, risvinäger, maizena och socker tills det är ordentligt kombinerat.
  2. Marinera kycklingen i blandningen och låt den stå i kylen i minst 30 minuter.
  3. Stek kycklingen i jordnötsolja tills den är genomstekt och gyllenbrun. Ta ut och lägg åt sidan.
  4. I samma stekpanna, stek vitlök, ingefära och lök tills de är mjuka och genomskinliga.
  5. Tillsätt bambuskott och stek i ytterligare några minuter.
  6. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och blanda väl med grönsakerna.
  7. Krydda med salt och peppar efter smak.
  8. Servera varmt med ris eller nudlar.
Franska våfflor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up