Vitello Tonnato (kalvkött med tonfisksås)
Recept: Vitello Tonnato
Ingredienser:
- 500g kalvkött
- 1 burk tonfisk i olja, avrunnen (ca 150g)
- 2 matskedar kapris
- 1 deciliter majonnäs
- 1 deciliter crème fraiche
- 1 citron, saften
- Salt och peppar efter smak
Gör såhär:
- Koka kalvköttet i lättsaltat vatten tills det är genomstekt. Låt svalna.
- I en mixer eller matberedare, blanda tonfisk, kapris, majonnäs, crème fraiche och citronsaft. Mixa tills såsen blir slät.
- Smaka av såsen med salt och peppar.
- Skär det kalla kalvköttet i tunna skivor.
- Lägg kalvskivorna på en tallrik och häll över tonfisksåsen.
- Garnera med extra kapris och servera.
Tips: Servera Vitello Tonnato som en förrätt tillsammans med färskt bröd och en fräsch sallad.