Vitello Tonnato (kalvkött med tonfisksås)

Table
  1. Recept: Vitello Tonnato
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Vitello Tonnato

Ingredienser:

  • 500g kalvkött
  • 1 burk tonfisk i olja, avrunnen (ca 150g)
  • 2 matskedar kapris
  • 1 deciliter majonnäs
  • 1 deciliter crème fraiche
  • 1 citron, saften
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Moule marinière (Musslor i vitt vin)

Gör såhär:

  1. Koka kalvköttet i lättsaltat vatten tills det är genomstekt. Låt svalna.
  2. I en mixer eller matberedare, blanda tonfisk, kapris, majonnäs, crème fraiche och citronsaft. Mixa tills såsen blir slät.
  3. Smaka av såsen med salt och peppar.
  4. Skär det kalla kalvköttet i tunna skivor.
  5. Lägg kalvskivorna på en tallrik och häll över tonfisksåsen.
  6. Garnera med extra kapris och servera.
You may also be interested in:  Grön smoothie med spenat och grönkål

Tips: Servera Vitello Tonnato som en förrätt tillsammans med färskt bröd och en fräsch sallad.

Radler
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up