Kalljästa rågfrallor

Table
  1. Kalljästa rågfrallor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Kalljästa rågfrallor

Ingredienser:

  • 300 g rågmjöl
  • 200 g vetemjöl
  • 10 g jäst
  • 10 g salt
  • 450 ml vatten
You may also be interested in:  Tacos

Gör så här:

  1. Blanda rågmjöl, vetemjöl, jäst och salt i en stor skål.
  2. Tillsätt vatten och rör om tills degen är väl blandad och inga torra mjölklumpar syns.
  3. Täck skålen med plastfolie och låt degen jäsa i kylskåp över natten, cirka 12-18 timmar.
  4. Stjälp ut degen på mjölat bakbord och dela den i 12-16 bullar, beroende på önskad storlek.
  5. Forma bullarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Täck plåten med en bakhandduk och jäsa i rumstemperatur i cirka 1-2 timmar, eller tills bullarna har jäst upp och blivit lite luftiga.
  7. Sätt ugnen på 225 grader Celsius.
  8. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter, eller tills de har fått en gyllene färg.
  9. Servera de kalljästa rågfrallorna som de är eller med önskade pålägg.

Krämig lövbiffspasta med salladsärtor och ruccola
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up