Kalljästa rågfrallor
Kalljästa rågfrallor
Ingredienser:
- 300 g rågmjöl
- 200 g vetemjöl
- 10 g jäst
- 10 g salt
- 450 ml vatten
Gör så här:
- Blanda rågmjöl, vetemjöl, jäst och salt i en stor skål.
- Tillsätt vatten och rör om tills degen är väl blandad och inga torra mjölklumpar syns.
- Täck skålen med plastfolie och låt degen jäsa i kylskåp över natten, cirka 12-18 timmar.
- Stjälp ut degen på mjölat bakbord och dela den i 12-16 bullar, beroende på önskad storlek.
- Forma bullarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Täck plåten med en bakhandduk och jäsa i rumstemperatur i cirka 1-2 timmar, eller tills bullarna har jäst upp och blivit lite luftiga.
- Sätt ugnen på 225 grader Celsius.
- Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter, eller tills de har fått en gyllene färg.
- Servera de kalljästa rågfrallorna som de är eller med önskade pålägg.