Bulgursallad med halloumi och citrusröra

Table
  1. Bulgursallad med halloumi och citrusröra
    1. Ingredienser:
    2. Utförande:

Bulgursallad med halloumi och citrusröra

Ingredienser:

  • 200g bulgur
  • 250g halloumi
  • 2 citrusfrukter (t.ex. apelsiner eller grapefrukter)
  • En handfull färsk koriander
  • En handfull rucola
  • 1 röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olivolja
  • Salt och peppar
  • Eventuellt lite honung för dressing

Utförande:

  1. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.
  2. Skär halloumin i tunna skivor och stek i olivolja tills de är gyllenbruna och krispiga.
  3. Skala citrusfrukterna och skär bort hinnorna. Dela i mindre bitar.
  4. Finhacka löken och vitlöken. Hacka även koriandern.
  5. I en stor skål, blanda bulgur, halloumi, citrusfrukter, lök, vitlök och koriander. Tillsätt salt och peppar efter smak.
  6. Ringla över lite olivolja och eventuellt lite honung för dressing.
  7. Blanda väl och låt salladen vila i kylskåpet i ca 1 timme för att smakerna ska gifta sig.
  8. Före servering, toppa med färsk rucola.
You may also be interested in:  Scones

Servera den läckra bulgursalladen med halloumi och citrusröra som en fräsch och smakrik rätt till lunch eller som ett tillbehör till middagen. Den är enkel att göra och passar utmärkt för både vegetarianer och ostälskare.

Kroppkakor av kokt potatis
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up