Silltårta

Table
  1. Recept: Silltårta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Silltårta

Ingredienser:

  • 500 g inlagd sill
  • 4 st gelatinblad
  • 250 g gräddfil
  • 250 g färskost
  • 1 dl hackad dill
  • 1 st rödlök
  • 1 st citron (saften och rivet skal)
  • Lite salt och peppar

You may also be interested in:  Chili con carne

Gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter för att mjukna.
  2. Krama ur vattnet från gelatinbladen och lägg dem i en kastrull tillsammans med 1 dl av silllaget.
  3. Värm på låg värme tills gelatinet har smält och blandningen är jämn.
  4. I en separat skål, blanda gräddfil, färskost, hackad dill, finhackad rödlök, citronsaft och rivet citronskal.
  5. Tillsätt gelatinblandningen i skålen och blanda väl.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Skär inlagd sill i små bitar och blanda försiktigt ner i creme mixen.
  8. Häll upp smeten i en form och ställ i kylen i minst 4 timmar eller över natten för att stelna.
  9. Dekorera med lite extra dill och servera sval.
Citronlax i foliepaket med dill och grön sparris
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up