Kycklingburgare med syrad lök och avokado

Table
  1. Recept på Kycklingburgare med syrad lök och avokado
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Kycklingburgare med syrad lök och avokado

Ingredienser:

  • 500g kycklingfärs
  • 1 röd lök, skivad
  • 1 avokado, skivad
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk honung
  • 4 hamburgerbröd
  • Salt och peppar efter smak
  • Salladsblad och tomatskivor för servering
You may also be interested in:  Fransk potatissallad

Gör så här:

  1. Forma kycklingfärsen till fyra burgare och krydda med salt och peppar.
  2. Stek burgarna på medelhög värme i en stekpanna tills de är genomstekta och har fått en fin gyllenbrun färg, cirka 6-8 minuter på varje sida.
  3. I en annan stekpanna, stek löken tills den är genomskinlig. Tillsätt vinäger och honung och låt sjuda i några minuter tills löken är mjuk och syrad.
  4. Grilla hamburgerbröden några minuter per sida eller rosta dem i ugnen.
  5. Montera burgarna genom att lägga kycklingburgaren på botten av hamburgerbrödet. Toppa med syrad lök, avokado, salladsblad och tomatskivor.
  6. Servera genast och njut av denna smakrika kycklingburgare med syrad lök och avokado!

Italienska mandelskorpor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up