Potatissallad med pepparrot och äpple

Table
  1. Potatissallad med pepparrot och äpple
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Potatissallad med pepparrot och äpple

Ingredienser:

  • 500 g kokta potatisar
  • 1 äpple, tärnat
  • 1-2 msk riven pepparrot
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 3 msk majonnäs
  • 2 msk gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • Salt och peppar efter smak

Gör såhär:

  1. Skär de kokta potatisarna i bitar och lägg dem i en stor skål.
  2. Tillsätt äpple, riven pepparrot och strimlade salladslökar.
  3. I en separat skål, blanda majonnäs, gräddfil, dijonsenap och honung.
  4. Tillsätt majonnäsblandningen till skålen med potatisarna och blanda väl.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera potatissalladen direkt eller låt den svalna i kylskåp innan servering.

Tips:

You may also be interested in:  Tomatsoppa med basilikacrème

För att göra rätten lite extra smakrik kan du också tillsätta hackad persilja eller dill.

Nyponnyp
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up