Potatissallad med pepparrot och äpple
Potatissallad med pepparrot och äpple
Ingredienser:
- 500 g kokta potatisar
- 1 äpple, tärnat
- 1-2 msk riven pepparrot
- 2 salladslökar, strimlade
- 3 msk majonnäs
- 2 msk gräddfil
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk honung
- Salt och peppar efter smak
Gör såhär:
- Skär de kokta potatisarna i bitar och lägg dem i en stor skål.
- Tillsätt äpple, riven pepparrot och strimlade salladslökar.
- I en separat skål, blanda majonnäs, gräddfil, dijonsenap och honung.
- Tillsätt majonnäsblandningen till skålen med potatisarna och blanda väl.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera potatissalladen direkt eller låt den svalna i kylskåp innan servering.
Tips:
För att göra rätten lite extra smakrik kan du också tillsätta hackad persilja eller dill.