Friterade lökringar med panko
Friterade lökringar med panko
Ingredienser:
- 2 stora gula lökar
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 2 dl panko (japanskt ströbröd)
- 2 ägg
- neutral olja för fritering
Gör så här:
- Skala och skär löken i 1 cm tjocka skivor.
- Separera lökringarna och lägg dem i iskallt vatten i ca 30 minuter för att dra ut överflödig svavel och göra dem krispiga.
- I en separat skål, blanda vetemjöl, paprikapulver, salt och svartpeppar.
- Häll panko i en annan skål.
- Vispa äggen lätt i en tredje skål.
- Ta upp en lökring ur vattnet, doppa den i mjöl- och kryddblandningen, skaka försiktigt av överflödigt mjöl.
- Doppa lökringen i äggen och se till att den täcks ordentligt.
- Vänd lökringen i panko och se till att den är jämnt täckt.
- Upprepa steg 6-8 för resten av lökringarna.
- Värm oljan i en kastrull eller fritös till ca 180 grader Celsius.
- Fritera lökringarna i omgångar i ca 3-4 minuter eller tills de är gyllenbruna och krispiga.
- Lyft upp lökringarna med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
- Servera de friterade lökringarna med en valfri dipp, exempelvis ranchdressing eller barbecue-sås.