Friterade lökringar med panko

Table
  1. Friterade lökringar med panko
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Friterade lökringar med panko

Ingredienser:

  • 2 stora gula lökar
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 dl panko (japanskt ströbröd)
  • 2 ägg
  • neutral olja för fritering

You may also be interested in:  Koka ägg

Gör så här:

  1. Skala och skär löken i 1 cm tjocka skivor.
  2. Separera lökringarna och lägg dem i iskallt vatten i ca 30 minuter för att dra ut överflödig svavel och göra dem krispiga.
  3. I en separat skål, blanda vetemjöl, paprikapulver, salt och svartpeppar.
  4. Häll panko i en annan skål.
  5. Vispa äggen lätt i en tredje skål.
  6. Ta upp en lökring ur vattnet, doppa den i mjöl- och kryddblandningen, skaka försiktigt av överflödigt mjöl.
  7. Doppa lökringen i äggen och se till att den täcks ordentligt.
  8. Vänd lökringen i panko och se till att den är jämnt täckt.
  9. Upprepa steg 6-8 för resten av lökringarna.
  10. Värm oljan i en kastrull eller fritös till ca 180 grader Celsius.
  11. Fritera lökringarna i omgångar i ca 3-4 minuter eller tills de är gyllenbruna och krispiga.
  12. Lyft upp lökringarna med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
  13. Servera de friterade lökringarna med en valfri dipp, exempelvis ranchdressing eller barbecue-sås.
Lax i ugn med crème fraiche och haricots verts
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up