Inkokta päron med vanilj

Table
  1. Recept: Inkokta päron med vanilj
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Inkokta päron med vanilj

Ingredienser:

  • 4 päron
  • 2 dl socker
  • 4 dl vatten
  • 1 vaniljstång

Gör så här:

You may also be interested in:  Griljerad julskinka

Steg 1: Skala päronen och lämna dem hela. Ta bort stjälkarna, men behåll basen intakt.

Steg 2: I en kastrull, tillsätt vatten och socker och blanda väl tills sockret löser upp sig.

Steg 3: Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna med en kniv. Tillsätt både fröna och den tomma vaniljstången i socker- och vattenblandningen. Rör om för att fördela vaniljsmaken jämnt.

Steg 4: Lägg päronen i kastrullen med socker- och vattenblandningen. Se till att päronen täcks helt. Om det behövs, tillsätt mer vatten.

Steg 5: Koka upp på medelhög värme och sänk sedan värmen till låg. Låt päronen sjuda i ca 20-30 minuter tills de blir mjuka men fortfarande fasta. Rör om ibland för att säkerställa att päronen kokas jämnt.

Steg 6: När päronen är färdiga, ta bort kastrullen från värmen och låt dem svalna i sockerlagen.

Steg 7: Servera inkokta päron med lite av sockerlagen och garnera vid behov med lite färsk vanilj eller kanel.

Kycklingcurry med ris
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up