Inkokta päron med vanilj
Recept: Inkokta päron med vanilj
Ingredienser:
- 4 päron
- 2 dl socker
- 4 dl vatten
- 1 vaniljstång
Gör så här:
Steg 1: Skala päronen och lämna dem hela. Ta bort stjälkarna, men behåll basen intakt.
Steg 2: I en kastrull, tillsätt vatten och socker och blanda väl tills sockret löser upp sig.
Steg 3: Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna med en kniv. Tillsätt både fröna och den tomma vaniljstången i socker- och vattenblandningen. Rör om för att fördela vaniljsmaken jämnt.
Steg 4: Lägg päronen i kastrullen med socker- och vattenblandningen. Se till att päronen täcks helt. Om det behövs, tillsätt mer vatten.
Steg 5: Koka upp på medelhög värme och sänk sedan värmen till låg. Låt päronen sjuda i ca 20-30 minuter tills de blir mjuka men fortfarande fasta. Rör om ibland för att säkerställa att päronen kokas jämnt.
Steg 6: När päronen är färdiga, ta bort kastrullen från värmen och låt dem svalna i sockerlagen.
Steg 7: Servera inkokta päron med lite av sockerlagen och garnera vid behov med lite färsk vanilj eller kanel.