Sabayonne
Recept: Sabayonne
Ingredienser
- 4 äggulor
- 75 g strösocker
- 1 dl söt dessertvin
- 1 tsk vaniljsocker
Tillagning
- I en värmetålig skål vispar du äggulor och strösocker tills det får en ljusgul färg och en härligt fluffig konsistens.
- Tillsätt dessertvinet och fortsätt vispa tills blandningen blir jämn och silkeslen.
- Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten (bain-marie-metoden).
- Värm upp blandningen över vattenbadet och vispa kontinuerligt tills den tjocknar och får en temperatur på cirka 65°C.
- Ta bort skålen från värmen och tillsätt vaniljsocker. Vispa ytterligare några minuter för att kombinera alla smaker väl.
- Din sabayonne är nu redo att serveras och kan användas som sås till olika desserter som frukt, bär eller glass.
Var noga med att inte övervispa sabayonnen under tillagningen, då den kan bli för luftig och eventuellt skära sig.
Smaklig måltid!