Sabayonne

Table
  1. Recept: Sabayonne
    1. Ingredienser
    2. Tillagning

Recept: Sabayonne

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 75 g strösocker
  • 1 dl söt dessertvin
  • 1 tsk vaniljsocker

Tillagning

  1. I en värmetålig skål vispar du äggulor och strösocker tills det får en ljusgul färg och en härligt fluffig konsistens.
  2. Tillsätt dessertvinet och fortsätt vispa tills blandningen blir jämn och silkeslen.
  3. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten (bain-marie-metoden).
  4. Värm upp blandningen över vattenbadet och vispa kontinuerligt tills den tjocknar och får en temperatur på cirka 65°C.
  5. Ta bort skålen från värmen och tillsätt vaniljsocker. Vispa ytterligare några minuter för att kombinera alla smaker väl.
  6. Din sabayonne är nu redo att serveras och kan användas som sås till olika desserter som frukt, bär eller glass.
You may also be interested in:  Krämig potatis- och purjolökssoppa

Var noga med att inte övervispa sabayonnen under tillagningen, då den kan bli för luftig och eventuellt skära sig.

Smaklig måltid!

Krusbärssylt med kanel
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up