Falukorvsgryta
Recept: Falukorvsgryta
Ingredienser:
- 500 g falukorv
- 1 lök
- 2 morötter
- 2 potatisar
- 1 burk krossade tomater
- 2 dl grädde
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk timjan
- Olja att steka i
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Skär falukorven, löken, morötterna och potatisarna i bitar.
- Hetta upp olja i en gryta och stek falukorven tills den fått fin färg.
- Tillsätt lök, morötter och potatis i grytan och stek i några minuter.
- Krydda med paprikapulver, timjan, salt och peppar.
- Tillsätt krossade tomater och låt grytan koka upp.
- Sänk värmen och låt grytan sjuda tills grönsakerna är mjuka, i cirka 20 minuter.
- Rör i grädden och låt grytan puttra i ytterligare 5 minuter.
- Servera grytan tillsammans med exempelvis ris eller potatismos.
En krämig och smakrik falukorvsgryta som passar perfekt på kalla höst- eller vinterdagar. Smaklig måltid!