Rödbetskaka med frosting

Table
  1. Recept: Rödbetskaka med frosting
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Rödbetskaka med frosting

Ingredienser:

  • 200g rödbetor
  • 200g smör
  • 200g socker
  • 4 ägg
  • 200g mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200g färskost
  • 100g florsocker
  • rivet skal från 1 citron

Tillagning:

  1. Skala och riv rödbetorna. Pressa ut vätskan och ställ åt sidan.
  2. Vispa smör och socker tills det är fluffigt och ljusgult.
  3. Tillsätt äggen ett i taget, och vispa ordentligt efter varje ägg.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål.
  5. Rör ner rödbetsrivet i smeten, och tillsätt sedan den torra ingrediensblandningen.
  6. Häll smeten i en smord och bröad bakform.
  7. Grädda kakan i ugnen på 180°C i cirka 45-50 minuter, eller tills den är genomgräddad.
  8. Låt kakan svalna helt innan du tar ut den ur formen.
  9. Blanda färskost, florsocker och citronskal till frostingen.
  10. Bred frostingen jämnt över kakan när den är helt sval.
  11. Dekorera med färskriven citronskal eller valfria toppingar.
You may also be interested in:  Blåbärscheesecake med mynta

Tips: För att ge kakan extra saftighet kan du tillsätta 1 dl mandelmjöl i smeten. Du kan också experimentera med olika frostingar och toppingar för att variera smaken.

Janssons frestelse utan ansjovis
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up