Åsas luriga olivsås

Table
  1. Åsas luriga olivsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Åsas luriga olivsås

Ingredienser:

  • 1 burk gröna oliver
  • 2 msk kapris
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

  1. Skölj av oliverna och kaprisen under kallt vatten för att ta bort eventuell saltlösning.
  2. Skala och hacka vitlöksklyftan fint.
  3. I en mixer, tillsätt oliverna, kaprisen, vitlök, olivolja, citronsaft, dijonsenap, salt och svartpeppar.
  4. Blanda allt till en jämn och krämig sås.
  5. Smaka av och justera med salt och peppar vid behov.
  6. Häll såsen i en ren glasburk och förvara i kylskåpet.
You may also be interested in:  Biff stroganoff

Tips: Åsas luriga olivsås passar utmärkt som tillbehör till grillat kött eller som dipp till grönsaksstavar. Servera den gärna kyld för extra fräschör.

Rispappervårrullar med nudelsallad och avokadodipp
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up