Åsas luriga olivsås
Åsas luriga olivsås
Ingredienser:
- 1 burk gröna oliver
- 2 msk kapris
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl olivolja
- 1 msk citronsaft
- 1 tsk dijonsenap
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här:
- Skölj av oliverna och kaprisen under kallt vatten för att ta bort eventuell saltlösning.
- Skala och hacka vitlöksklyftan fint.
- I en mixer, tillsätt oliverna, kaprisen, vitlök, olivolja, citronsaft, dijonsenap, salt och svartpeppar.
- Blanda allt till en jämn och krämig sås.
- Smaka av och justera med salt och peppar vid behov.
- Häll såsen i en ren glasburk och förvara i kylskåpet.
Tips: Åsas luriga olivsås passar utmärkt som tillbehör till grillat kött eller som dipp till grönsaksstavar. Servera den gärna kyld för extra fräschör.