Småländsk ostkaka

Table
  1. Recept: Småländsk ostkaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Småländsk ostkaka

Ingredienser:

  • 1 liter komjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 5 ägg
  • 1 krm salt
  • Smör och ströbröd till formen

Gör så här:

  1. Smörj en ugnssäker form med smör och ströbröd.
  2. Värm mjölken i en kastrull tills den är fingervarm.
  3. I en separat skål, vispa ägg och socker tills det blir luftigt. (Här är nyckeln till en riktigt god ostkaka!)
  4. Tillsätt vetemjöl och salt i ägg- och sockerblandningen och vispa ihop till en jämn smet.
  5. Häll den fingervarma mjölken över smeten och rör om ordentligt.
  6. Häll smeten i den smorda formen.
  7. Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 1 timme eller tills ostkakan fått fin färg och en fast yta.
  8. Ta ut ostkakan och låt den svalna lite innan servering.
  9. Traditionellt serveras småländsk ostkaka med sylt och grädde.
You may also be interested in:  Chili con carne

Tips:

Om du vill kan du garnera ostkakan med lite vispad grädde och färska bär för extra smak och dekoration.

Varm smörgåstårta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up