Krämig köttfärsgryta med paprika

Table
  1. Krämig köttfärsgryta med paprika
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Krämig köttfärsgryta med paprika

Ingredienser:

  • 500g köttfärs
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 grön paprika, tärnad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk timjan
  • Salt och peppar efter smak
  • Olja för stekning
You may also be interested in:  Griljerad julskinka

Gör så här:

  1. Fräs löken och vitlöken i olja i en stor gryta tills de blir mjuka.
  2. Tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt och får en fin färg.
  3. Tillsätt paprikatärningarna och fortsätt steka i några minuter.
  4. Rör i tomatpuré, paprikapulver, timjan, salt och peppar. Blanda väl.
  5. Häll i grädde och crème fraiche. Rör om och låt koka upp under omrörning.
  6. Sänk värmen och låt grytan sjuda i ca 10-15 minuter tills den blir krämig.
  7. Servera grytan med valfritt tillbehör, som exempelvis ris eller pasta.
You may also be interested in:  Chokladbollar

Bon appétit!

Fröknäckebröd
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up