Krämig köttfärsgryta med paprika
Krämig köttfärsgryta med paprika
Ingredienser:
- 500g köttfärs
- 1 röd paprika, tärnad
- 1 grön paprika, tärnad
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 2 dl grädde
- 1 dl crème fraiche
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk timjan
- Salt och peppar efter smak
- Olja för stekning
Gör så här:
- Fräs löken och vitlöken i olja i en stor gryta tills de blir mjuka.
- Tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt och får en fin färg.
- Tillsätt paprikatärningarna och fortsätt steka i några minuter.
- Rör i tomatpuré, paprikapulver, timjan, salt och peppar. Blanda väl.
- Häll i grädde och crème fraiche. Rör om och låt koka upp under omrörning.
- Sänk värmen och låt grytan sjuda i ca 10-15 minuter tills den blir krämig.
- Servera grytan med valfritt tillbehör, som exempelvis ris eller pasta.
Bon appétit!