Rödvinbärssaft

Table
  1. Recept: Rödvinbärssaft
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Recept: Rödvinbärssaft

Ingredienser

  • 2 kg rödvinbär
  • 2 dl vatten
  • 500 g socker

Gör så här

  1. 1. Skölj rödvinbären och plocka bort eventuella fula eller övermogna bär.
  2. 2. Koka upp vatten i en stor kastrull.
  3. 3. Tillsätt rödvinbär och låt koka på medelvärme i ca 10 minuter tills bären släpper ifrån sig sin saft.
  4. 4. Häll bärblandningen i en sil eller silduk och pressa ut så mycket saft som möjligt.
  5. 5. Koka upp saften tillsammans med sockret i en ren kastrull. Rör om tills sockret har löst sig helt.
  6. 6. Häll upp saften i varma, rena flaskor och förslut dem med lock.
  7. 7. Förvara saften svalt och mörkt.

Fransk omelett
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up