Brytbröd med parmesanost

Table
  1. Brytbröd med parmesanost
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Brytbröd med parmesanost

Ingredienser:

  • 500 gram vetemjöl
  • 25 gram jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 100 gram riven parmesanost
  • Olivolja till pensling

You may also be interested in:  Kanelbullar

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, jäst, vatten och salt i en bunke.
  2. Knåda degen väl i cirka 10 minuter tills den blir elastisk och smidig.
  3. Täck bunken med en kökshandduk och låt degen jäsa i ca 1 timme, eller tills den dubblat i storlek.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Knåda degen ytterligare någon minut och forma den till små bollar.
  6. Placera bollarna på en bakplåtspappersklädd plåt och strö över den rivna parmesanosten.
  7. Pensla bollarna med olivolja.
  8. Grädda bröden i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter, tills de fått en gyllene färg.
  9. Ta ut bröden från ugnen och låt dem svalna något innan servering.

Tips:

You may also be interested in:  Tacos

Servera brytbrödet med parmesanost som tilltugg till en soppa eller som en del av en buffé. Det smakar också fantastiskt gott precis som det är!

Cowboysoppa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up