Brytbröd med parmesanost
Brytbröd med parmesanost
Ingredienser:
- 500 gram vetemjöl
- 25 gram jäst
- 3 dl vatten
- 1 tsk salt
- 100 gram riven parmesanost
- Olivolja till pensling
Gör så här:
- Blanda vetemjöl, jäst, vatten och salt i en bunke.
- Knåda degen väl i cirka 10 minuter tills den blir elastisk och smidig.
- Täck bunken med en kökshandduk och låt degen jäsa i ca 1 timme, eller tills den dubblat i storlek.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Knåda degen ytterligare någon minut och forma den till små bollar.
- Placera bollarna på en bakplåtspappersklädd plåt och strö över den rivna parmesanosten.
- Pensla bollarna med olivolja.
- Grädda bröden i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter, tills de fått en gyllene färg.
- Ta ut bröden från ugnen och låt dem svalna något innan servering.
Tips:
Servera brytbrödet med parmesanost som tilltugg till en soppa eller som en del av en buffé. Det smakar också fantastiskt gott precis som det är!