Brownie i långpanna

Table
  1. Brownie i långpanna
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Brownie i långpanna

Ingredienser:

  • 250 gram smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 150 gram mörk choklad, grovhackad
  • 100 gram valnötter, grovhackade
You may also be interested in:  Krämig potatis- och purjolökssoppa

Gör så här:

  1. 1) Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper.
  2. 2) Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
  3. 3) Vispa ihop ägg och strösocker i en stor skål tills det blir pösigt.
  4. 4) Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en separat skål.
  5. 5) Tillsätt det smälta smöret i ägg- och sockerblandningen och rör om väl.
  6. 6) Sikta i mjölblandningen i omgångar och blanda försiktigt tills allt är väl kombinerat.
  7. 7) Rör ner den grovhackade chokladen och valnötterna i smeten.
  8. 8) Häll smeten i den förberedda långpannan och jämna till ytan.
  9. 9) Grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter eller tills brownien har stelnat i kanterna men är fortfarande lite kladdig i mitten.
  10. 10) Ta ut brownien ur ugnen och låt den svalna helt innan du skär den i rutor.
You may also be interested in:  Fröknäcke

Tips: Servera brownien som den är eller med vaniljglass och färska bär på toppen för en extra lyxig touch.

Vispad pannacotta med hallon och havresmul
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up