Galette

Table
  1. Recept på Galette
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Galette

Ingredienser:

  • 250 g vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vatten
  • 4 st äpplen
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk kanel
You may also be interested in:  Risotto med skogschampinjoner

Gör så här:

  1. 1. Blanda vetemjöl, smör, ett ägg, socker, vaniljsocker och vatten i en skål.
  2. 2. Arbeta ihop till en deg och forma den till en boll. Låt degen vila i kylen i cirka 30 minuter.
  3. 3. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor.
  4. 4. Ta ut degen ur kylen och kavla ut den till en rund platta på en mjölad yta.
  5. 5. Lägg äppelskivorna i mitten av degen och strö över strösocker och kanel.
  6. 6. Vik upp kanterna på degen över äpplena så att det bildas en skål.
  7. 7. Pensla galetten med uppvispat ägg.
  8. 8. Grädda galetten i ugnen på 200 grader i cirka 25-30 minuter tills den fått fin färg.
  9. 9. Ta ut galetten ur ugnen och låt den svalna något innan den serveras.

Köttbullar i tomatsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up