Marinerade kronärtskockor

Table
  1. Marinerade kronärtskockor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Marinerade kronärtskockor

Ingredienser:

  • 4 färska kronärtskockor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 2 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 msk färsk hackad persilja

You may also be interested in:  Halloncheesecake i glas

Gör så här:

  1. Tvätta och rengör kronärtskockorna genom att ta bort de yttersta bladen.
  2. Skär av toppen på varje kronärtskocka och klipp bort taggarna i kanterna på de återstående bladen.
  3. Koka upp vatten i en stor kastrull och tillsätt juice från en citron. Låt skockorna koka i ca 30 minuter tills de är zsonga mjuka. Låt dem sedan svalna.
  4. I en skål, blanda olivolja, balsamvinäger, finhackad vitlök, salt, peppar och persilja.
  5. När skockorna har svalnat, dela dem på mitten och ta bort de håriga strängarna och bitar av inre blad. Lägg dem i marinaden och låt dra i minst 1 timme.
  6. Servera de marinerade kronärtskockorna som en aptitretare eller som tillbehör till en huvudrätt.
Shish kebab med pitabröd
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up