Honungsrostad havre

Table
  1. Recept: Honungsrostad havre
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Recept: Honungsrostad havre

Ingredienser:

  • 3 koppar havregryn
  • 1/2 kopp honung
  • 1/4 kopp smör
  • 1 tesked vaniljextrakt
  • 1/4 tesked salt

Gör såhär:

  1. Förvärm ugnen till 175 grader.
  2. I en stor skål, blanda havregryn, honung, smör, vaniljextrakt och salt tills det är väl blandat.
  3. Spread ut blandningen på en bakplåtspapper klädd plåt och jämna ut det till ett jämnt lager.
  4. Baka i ugnen i cirka 20 minuter eller tills havren är gyllenbrun och doftande.
  5. Ta ut havren från ugnen och låt svalna helt på plåten. Det kommer att bli crunchier när det svalnar.
  6. Servera honungsrostad havre som en knaprig topping på yoghurt, smoothie skålar eller ät det som en hälsosam snacksrätt.

Tips:

You may also be interested in:  Köttbullar i gräddsås med inlagd gurka

Om du vill, kan du lägga till olika nötter eller frön i blandningen för extra smak och textur. Testa att blanda i mandlar, solrosfrön eller torkade bär.

Sås till gravad lax
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up