Saffransmuffins

Table
  1. Saffransmuffins
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Saffransmuffins

Ingredienser:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1/4 tsk salt
  • 1 g saffran
  • 75 g smör, smält
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
You may also be interested in:  Koka ägg

Gör så här:

  1. 1. Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver, vaniljsocker, salt och saffran i en skål.
  2. 2. Tillsätt smält smör, mjölk och ägg i skålen med mjölblandningen.
  3. 3. Rör om tills allt är väl blandat och inga klumpar finns.
  4. 4. Häll smeten i muffinsformar, fyll dem till ungefär 2/3 av höjden.
  5. 5. Grädda muffinsen i en förvärmd ugn på 175 grader i ca 15-20 minuter, eller tills de har fått en gyllene färg och är genomgräddade.
  6. 6. Låt muffinsen svalna på ett galler innan servering.
You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Servera de saffransdoftande muffinsen som de är eller tillsammans med en klick vispad grädde eller vaniljsås. Njut!

Gratinerad getost på bädd av äpple & ruccola
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up