Senapsgriljerad julskinka
Senapsgriljerad julskinka
Ingredienser:
- 1 julskinka (ca 2-3 kg)
- 2 dl skånsk senap
- 2 msk strösocker
- 1 tsk vitpeppar
- 1 tsk malen kryddnejlika
- 5-6 msk ströbröd
Gör så här:
- Börja med att förvärma ugnen till 175°C.
- Skär bort eventuellt överflödig fettrands och rista skinkan över hela ytan på kortsidan.
- Blanda senap, strösocker, vitpeppar och kryddnejlika i en skål.
- Bred ut senapsblandningen över skinkan, se till att täcka hela ytan ordentligt.
- Strö över ströbröd och tryck lätt för att få det att fästa på senapslagret.
- Stek skinkan mitt i ugnen i cirka 1,5-2 timmar tills innertemperaturen når 70°C.
- Ta ut skinkan och låt den vila i 10-15 minuter innan du skär den i tunna skivor.
Serveringstips:
Till julskinkan passar det bra med rödbetssallad, dillsenap och knäckebröd.
Lämna ett svar