Senapsgriljerad julskinka

Table
  1. Senapsgriljerad julskinka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Serveringstips:

Senapsgriljerad julskinka

Ingredienser:

  • 1 julskinka (ca 2-3 kg)
  • 2 dl skånsk senap
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 5-6 msk ströbröd

Gör så här:

  1. Börja med att förvärma ugnen till 175°C.
  2. Skär bort eventuellt överflödig fettrands och rista skinkan över hela ytan på kortsidan.
  3. Blanda senap, strösocker, vitpeppar och kryddnejlika i en skål.
  4. Bred ut senapsblandningen över skinkan, se till att täcka hela ytan ordentligt.
  5. Strö över ströbröd och tryck lätt för att få det att fästa på senapslagret.
  6. Stek skinkan mitt i ugnen i cirka 1,5-2 timmar tills innertemperaturen når 70°C.
  7. Ta ut skinkan och låt den vila i 10-15 minuter innan du skär den i tunna skivor.

You may also be interested in:  Klassisk lasagne

Serveringstips:

Till julskinkan passar det bra med rödbetssallad, dillsenap och knäckebröd.

Crème Ninon - grön ärtsoppa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.