Vit bönsoppa med frö- och fetatopping

Table
  1. Vit bönsoppa med frö- och fetatopping
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Vit bönsoppa med frö- och fetatopping

Ingredienser:

  • 3 dl torkade vita bönor
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 dl solrosfrön
  • 100 g fetaost
  • 1 kruka färsk persilja
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Älggryta med trattkantareller

Gör så här:

  1. Börja med att blötlägga de torkade vita bönorna i vatten över natten.
  2. Häll av och skölj bönorna.
  3. Skala och hacka lök och vitlök.
  4. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull och tillsätt lök och vitlök.
  5. Stek löken och vitlöken tills den blir genomskinlig.
  6. Tillsätt bönorna, timjan, spiskummin och grönsaksbuljong i kastrullen.
  7. Koka upp och sänk sedan värmen till låg och låt sjuda i cirka 45-60 minuter, eller tills bönorna är mjuka.
  8. Under tiden kan du rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna. Låt dem sedan svalna.
  9. Smula fetaosten och hacka persiljan.
  10. Servera soppan varm och toppa med rostade solrosfrön, smulad fetaost och hackad persilja.
  11. Salt och peppar kan tillsättas efter egen smak.
Svamprisotto
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up