Kryddmarinerad fläskytterfilé

Table
  1. Kryddmarinerad fläskytterfilé
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Kryddmarinerad fläskytterfilé

Ingredienser:

  • 600 gram fläskytterfilé
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
You may also be interested in:  Kolakakor

Tillagning:

  1. Blanda ihop den finhackade vitlöken, olivolja, paprikapulver, timjan, rosmarin, salt och svartpeppar i en
    skål.
  2. Skär fläskytterfilén i skivor och lägg dem i marinaden. Se till att marinaden täcker köttet väl.
  3. Täck skålen med plastfolie och låt fläskytterfilén marinera i kylskåp i minst 2 timmar, gärna över natten.
  4. Värm upp grillen till medelhög värme.
  5. Grilla fläskytterfilén i cirka 6-8 minuter på varje sida, eller tills den är genomstekt och har fått fin
    grillad yta.
  6. Ta bort fläskytterfilén från grillen och låt den vila i 5 minuter innan du skär den i skivor.
  7. Servera den kryddmarinerade fläskytterfilén med dina favorittillbehör och njut!
You may also be interested in:  Hallongrottor

Smaklig måltid!

Limadipp
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up