Tunn kotlett med gräddsås

Table
 1. Tunn kotlett med gräddsås
  1. Ingredienser:
  2. Gör så här:

Tunn kotlett med gräddsås

Ingredienser:

 • Kotlett (1 per person)
 • Smör (ca 2 msk)
 • Salt och peppar
 • Grädde (2 dl)

Gör så här:

 1. Stek kotletterna: Krydda kotletterna med salt och peppar. Smält smöret i en stekpanna på medelhög värme och stek kotletterna i ca 4-5 minuter på varje sida, eller tills de är genomstekta och har fått en fin gyllenbrun färg.
 2. Gör gräddsåsen: Häll grädden i stekpannan med kotlettsmöret och låt det koka upp. Sänk sedan värmen och låt såsen sjuda i några minuter tills den tjocknar något.
 3. Servera: Lägg kotletterna på tallrikar och häll över den krämiga gräddsåsen. Servera med valfria tillbehör som kokt potatis eller grönsaker.
You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Detta recept är perfekt för en enkel och smakrik middag. Den tunna kotletten får en härlig smak på grund av stekningen och gräddsåsen ger rätten en krämig och smakfull touch. Prova detta recept nästa gång du vill laga något gott och lätlagat!

Enkel lax i ugn
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up