Kyckling med purjolök soja och honung

Table
  1. Tillagningstid: 30 minuter
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Tillagningstid: 30 minuter

Ingredienser:

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 purjolökar
  • 4 msk sojasås
  • 2 msk honung
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk ingefära (valfritt)
  • 1 msk olja
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning:

  1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och strimla purjolöken.
  2. Blanda sojasås och honung i en skål och pressa i vitlöksklyftorna. Tillsätt ingefära vid önskemål.
  3. Värm olja i en stor stekpanna eller wok på medelhög värme.
  4. Tillsätt kycklingen och stek i cirka 5 minuter tills den är genomstekt och gyllenbrun.
  5. Tillsätt purjolök och stek i ytterligare 2 minuter för att mjuka upp den något.
  6. Häll soja-honungs blandningen över kycklingen och purjolöken. Rör om ordentligt och låt allt bli varmt.
  7. Krydda med salt och peppar efter smak.
  8. Servea kycklingen med ris, nudlar eller sallad.

Notera: Du kan också lägga till andra grönsaker som morötter, broccoli eller paprika efter eget tycke. Se bara till att skära dem i mindre bitar för att säkerställa en jämn tillagning.

Brynt smörkola
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up