Koka julskinka

Table
  1. Recept på Koka julskinka
    1. Gör så här:

Recept på Koka julskinka

Ingredienser:

  • 1 julskinka (cirka 3-4 kg)
  • 10-12 vitpepparkorn
  • 5-6 lagerblad
  • 3 morötter
  • 1 lök
  • vatten

Gör så här:

  1. Skölj julskinkan noggrant under kallt vatten.
  2. Placera skinkan i en stor kastrull eller gryta och tillsätt tillräckligt med vatten så att skinkan täcks helt.
  3. Tillsätt vitpepparkorn, lagerblad, morötter och lök i kastrullen.
  4. Bringa vattnet till kokning och sänk sedan värmen till medium.
  5. Låt skinkan sjuda i cirka 40-45 minuter per kilo, eller tills innertemperaturen når 70-75°C.
  6. Under tiden kan du skumma av skummet som bildas på ytan.
  7. När skinkan är klar, ta försiktigt upp den och låt den vila i några minuter innan du skär upp den.
  8. Servera den kokta julskinkan varm och njut!

Tips: Du kan smaksätta vattnet med exempelvis nejlikor, kryddpeppar eller en skvätt öl för extra smak. Servera med senap, inlagd gurka och eventuellt andra juliga tillbehör!

You may also be interested in:  Amerikanska pannkakor

Variera gärna receptet genom att använda olika kryddor och smaksättningar för att få en personlig touch.

Caesarsallad med chilimarinerad kyckling
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up