Potatisbröd

Table
  1. Recept: Potatisbröd
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Recept: Potatisbröd

Ingredienser:

  • 500g potatis
  • 25g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl smör
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 8-9 dl vetemjöl

Gör såhär:

  1. Skrubba och koka potatisen. Låt den svalna och mosa den sedan.
  2. Smula jästen i en bunke och tillsätt ljummen mjölk. Rör om tills jästen lösts upp.
  3. Tillsätt potatismos, smör, socker och salt. Blanda väl.
  4. Tillsätt vetemjöl, lite i taget, och arbeta degen tills den är smidig och släpper från skålens kanter.
  5. Täck bunken med en handduk och låt degen jäsa i ca 1 timme eller tills den har dubblat sin storlek.
  6. Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
  7. Dela degen i mindre bitar och forma dem till runda bröd eller längder.
  8. Placera bröden på en bakplåtspappersklädd plåt och låt dem jäsa i ytterligare 30 minuter.
  9. Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills de fått en gyllene färg.
  10. Ta ut bröden från ugnen och låt dem svalna på ett galler.

You may also be interested in:  Brantevikssill

Tips:

Servera potatisbrödet nybakat med smör och en god ost, eller använd det som tillbehör till soppa eller en god köttgryta.

Stekt sparris med örtpangrattato
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up