Tjocka revbensspjäll med asiatisk kålsallad

Table
  1. Tjocka revbensspjäll med asiatisk kålsallad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Tjocka revbensspjäll med asiatisk kålsallad

Ingredienser:

  • 900 g tjocka revbensspjäll
  • 3 msk hoisinsås
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk flytande honung
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 1 röd chilipeppar, finhackad
  • 1 lime, saften och zesten
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 100 g morot, strimlad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 3 salladslökar, skivade
  • Koriander för garnering
  • Rostade jordnötter för topping

You may also be interested in:  Ugnsomelett med svampstuvning

Gör så här:

  1. Börja med att marinerar revbensspjällen. Blanda hoisinsås, sojasås, honung, vitlök, ingefära, chilipeppar, limesaft och zest i en skål och rör om ordentligt.
  2. Lägg revbensspjällen i en påse och häll över marinaden. Se till att alla spjäll är täckta. Låt marinera i kylen i minst 2 timmar, helst över natten.
  3. Grilla revbensspjällen på medelhög värme i ca 20-25 minuter eller tills de är genomstekta och har fått fin färg. Vänd dem då och då och pensla med extra marinad under grillningen.
  4. Under tiden revbensspjällen grillas kan du förbereda kålsalladen. Blanda strimlad vitkål, morot, röd paprika och salladslökar i en stor skål.
  5. Ta revbensspjällen från grillen och låt dem vila i några minuter innan du skär dem i mindre bitar.
  6. Häll över lite citronsaft från lime över kålsalladen och blanda väl. Garnera med färsk koriander och rostade jordnötter.
  7. Servera de tjocka revbensspjällen tillsammans med den asiatiska kålsalladen och njut!
Långbakad grissida med morotspuré
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up