Tjocka revbensspjäll med asiatisk kålsallad
Tjocka revbensspjäll med asiatisk kålsallad
Ingredienser:
- 900 g tjocka revbensspjäll
- 3 msk hoisinsås
- 2 msk sojasås
- 2 msk flytande honung
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 tsk ingefära, riven
- 1 röd chilipeppar, finhackad
- 1 lime, saften och zesten
- 200 g vitkål, strimlad
- 100 g morot, strimlad
- 1 röd paprika, strimlad
- 3 salladslökar, skivade
- Koriander för garnering
- Rostade jordnötter för topping
Gör så här:
- Börja med att marinerar revbensspjällen. Blanda hoisinsås, sojasås, honung, vitlök, ingefära, chilipeppar, limesaft och zest i en skål och rör om ordentligt.
- Lägg revbensspjällen i en påse och häll över marinaden. Se till att alla spjäll är täckta. Låt marinera i kylen i minst 2 timmar, helst över natten.
- Grilla revbensspjällen på medelhög värme i ca 20-25 minuter eller tills de är genomstekta och har fått fin färg. Vänd dem då och då och pensla med extra marinad under grillningen.
- Under tiden revbensspjällen grillas kan du förbereda kålsalladen. Blanda strimlad vitkål, morot, röd paprika och salladslökar i en stor skål.
- Ta revbensspjällen från grillen och låt dem vila i några minuter innan du skär dem i mindre bitar.
- Häll över lite citronsaft från lime över kålsalladen och blanda väl. Garnera med färsk koriander och rostade jordnötter.
- Servera de tjocka revbensspjällen tillsammans med den asiatiska kålsalladen och njut!