Saffransmums

Table
  1. Saffransmums
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Avslutande tankar:

Saffransmums

Detta är ett fantastiskt recept på saffransmums som kommer att göra dina smaklökar glada!

Ingredienser:

  • 150 g smör
  • 1 g saffranstrådar
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl russin (valfritt)

Gör så här:

You may also be interested in:  Klassisk pizzasallad
  1. 1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt saffranstrådarna. Låt det svalna.
  2. 2. Vispa ägg och strösocker tills det blir ljust och fluffigt.
  3. 3. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål och tillsätt det i äggsmeten växelvis med mjölken. Rör om väl.
  4. 4. Tillsätt smörblandningen i smeten och rör om tills allt är väl blandat.
  5. 5. Om du vill ha russin i saffransmumsen, tillsätt dem nu och blanda i.
  6. 6. Häll smeten i en smord och bröad bakform eller forma små bollar på en plåt.
  7. 7. Grädda i ugnen på 175°C i cirka 15-20 minuter, eller tills de är gyllenbruna.
  8. 8. Låt svalna och servera med lite florsocker på toppen.

Avslutande tankar:

You may also be interested in:  Morotskaka

Saffransmums är en populär och läcker svensk traditionell julbakelse. Detta recept kommer att ge dig saftiga och smakrika mumsbitar som passar perfekt till en kopp varmt te eller kaffe. Njut av dessa medan du sprider julglädje till alla i din närhet!

Rice Krispies-tårta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up