Rostad potatissallad

Table
  1. Rostad Potatissallad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Rostad Potatissallad

Ingredienser:

  • 600 g färskpotatis
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 100 g fetaost, smulad
  • 2 dl färska örter (till exempel persilja, timjan, basilika), hackade

You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Gör så här:

  1. 1. Skölj och skrubba potatisen noga. Skär den i mindre bitar.
  2. 2. Lägg potatisen på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över olivolja och strö över flingsalt och svartpeppar. Blanda runt så att potatisen är jämnt täckt med olja och kryddor.
  3. 3. Rosta potatisen i ugnen på 200 grader i cirka 30-40 minuter, tills den är gyllenbrun och genomstekt.
  4. 4. Låt potatisen svalna något.
  5. 5. Blanda den rostade potatisen med rödlök, fetaost och hackade örter.
  6. 6. Servera potatissalladen ljummen som tillbehör till grillat eller som en egen rätt.
Dumplings med färs och ingefära
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up