Kanelbullekaka med frosting
Recept: Kanelbullekaka med frosting
Ingredienser:
- 500 g vetemjöl
- 75 g socker
- 1 tsk salt
- 1 paket torrjäst
- 250 ml varm mjölk
- 75 g smör, smält
- 1 ägg
- 3 msk kanel
- 75 g smör, mjukt
- 75 g socker
- 1 tsk vaniljextrakt
- 100 g cream cheese, rumstempererat
- 200 g florsocker
- 1 tsk vaniljextrakt
Gör så här:
- Blanda vetemjöl, socker och salt i en stor skål.
- Lös torrjästen i den varma mjölken och låt det stå i 5 minuter tills det blir skummande.
- Tillsätt jästblandningen, smält smör och ägg till mjölblandningen. Knåda degen tills den blir elastisk och släpper från skålen.
- Cover degen med en fuktig handduk och låt den jäsa i ca 1 timme eller tills den dubblats i storlek.
- Knåda degen några gånger för att få ut all luft.
- Kavla ut degen till en stor rektangel och bred mjukt smör över ytan.
- Strö över socker och kanel jämnt över smöret.
- Rulla ihop degen från långsidan och skär den sedan i 12-14 bitar.
- Placera bitarna i en välsmord bakform.
- Låt kakan jäsa i ytterligare 30 minuter.
- Grädda kakan i förvärmd ugn på 180°C i ca 25-30 minuter eller tills den är gyllenbrun.
- Till frosting, blanda vaniljextrakt med cream cheese och tillsätt florsocker. Rör tills smeten är slät och krämig.
- Bred frosting över den svalnade kakan.
- Servera och njut!