Kanelbullekaka med frosting

Table
  1. Recept: Kanelbullekaka med frosting
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Kanelbullekaka med frosting

Ingredienser:

  • 500 g vetemjöl
  • 75 g socker
  • 1 tsk salt
  • 1 paket torrjäst
  • 250 ml varm mjölk
  • 75 g smör, smält
  • 1 ägg
  • 3 msk kanel
  • 75 g smör, mjukt
  • 75 g socker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 100 g cream cheese, rumstempererat
  • 200 g florsocker
  • 1 tsk vaniljextrakt

You may also be interested in:  Dirty fries med ostsås

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, socker och salt i en stor skål.
  2. Lös torrjästen i den varma mjölken och låt det stå i 5 minuter tills det blir skummande.
  3. Tillsätt jästblandningen, smält smör och ägg till mjölblandningen. Knåda degen tills den blir elastisk och släpper från skålen.
  4. Cover degen med en fuktig handduk och låt den jäsa i ca 1 timme eller tills den dubblats i storlek.
  5. Knåda degen några gånger för att få ut all luft.
  6. Kavla ut degen till en stor rektangel och bred mjukt smör över ytan.
  7. Strö över socker och kanel jämnt över smöret.
  8. Rulla ihop degen från långsidan och skär den sedan i 12-14 bitar.
  9. Placera bitarna i en välsmord bakform.
  10. Låt kakan jäsa i ytterligare 30 minuter.
  11. Grädda kakan i förvärmd ugn på 180°C i ca 25-30 minuter eller tills den är gyllenbrun.
  12. Till frosting, blanda vaniljextrakt med cream cheese och tillsätt florsocker. Rör tills smeten är slät och krämig.
  13. Bred frosting över den svalnade kakan.
  14. Servera och njut!
Gurkröra
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up