Fondue
Recept på Fondue
Ingredienser:
- 400 g Gruyère-ost
- 400 g Emmentaler-ost
- 1 vitlöksklyfta
- 400 ml vitt vin
- 2 msk maizena
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk kirsch, körsbärsbrandy (valfritt)
- nypa nymalen svartpeppar
- 1 bröd av valfri sort för dippning
Gör så här:
- Riv Gruyère-ost och Emmentaler-ost.
- Skär vitlöksklyftan i hälften och gnid insidan av fonduegrytan med den.
- Häll vinet i fonduegrytan och värm det försiktigt på spisen.
- Tillsätt den rivna osten i små portioner samtidigt som du rör om kontinuerligt tills osten smält och blandats väl med vinet.
- I en separat skål blandar du maizena med citronsaft och rör om till en slät pasta.
- Tillsätt maizenapastan och kirsch (om används) i fonduegrytan och fortsätt röra om tills såsen blir krämig.
- Tillsätt en nypa nymalen svartpeppar och rör om igen.
- Placera fonduegrytan på en fonduevärmare på bordet och servera med skuret bröd för dippning.