Fondue

Table
  1. Recept på Fondue
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Fondue

Ingredienser:

  • 400 g Gruyère-ost
  • 400 g Emmentaler-ost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 ml vitt vin
  • 2 msk maizena
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk kirsch, körsbärsbrandy (valfritt)
  • nypa nymalen svartpeppar
  • 1 bröd av valfri sort för dippning
You may also be interested in:  Hummus

Gör så här:

  1. Riv Gruyère-ost och Emmentaler-ost.
  2. Skär vitlöksklyftan i hälften och gnid insidan av fonduegrytan med den.
  3. Häll vinet i fonduegrytan och värm det försiktigt på spisen.
  4. Tillsätt den rivna osten i små portioner samtidigt som du rör om kontinuerligt tills osten smält och blandats väl med vinet.
  5. I en separat skål blandar du maizena med citronsaft och rör om till en slät pasta.
  6. Tillsätt maizenapastan och kirsch (om används) i fonduegrytan och fortsätt röra om tills såsen blir krämig.
  7. Tillsätt en nypa nymalen svartpeppar och rör om igen.
  8. Placera fonduegrytan på en fonduevärmare på bordet och servera med skuret bröd för dippning.
Burgundisk köttgryta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up