Budapestbakelse

Table
  1. Recept på Budapestbakelse
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Budapestbakelse

Ingredienser:

  • Botten: 200 g smör, 2 dl strösocker, 4 ägg, 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver
  • Fyllning: 300 g mandelmassa, 1 dl vispgrädde, 1 dl sylt av valfri smak (t.ex. aprikos)
  • Glasur: 100 g mörk choklad, 2 dl vispgrädde
  • Dekoration: Hackad mandel eller flagad mandel

Gör så här:

  1. Botten: Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Låt bottnen svalna.
  2. Fyllning: Riv mandelmassan fint. Vispa grädden. Blanda mandelmassan med grädden.
  3. Montering: Dela bottnen i två delar. Bred ut sylten på den undre halvan och bred mandelgrädden på den övre halvan. Lägg ihop bottnarna. Ställ kakan i kylen i ca 30 minuter.
  4. Glasur: Hacka chokladen fint. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör om tills chokladen smält och glasyren är slät. Låt glasyren svalna något och bred sedan glasyren över kakan.
  5. Dekorera: Strö över hackad eller flagad mandel på glasyren. Låt glasyren stelna helt i kylen innan servering.
You may also be interested in:  Chili con carne

Hoppas du får njuta av denna läckra Budapestbakelse!

Grön tomatmarmelad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up