Ris à la Malta




Recept: Ris à la Malta

Table
  1. Recept: Ris à la Malta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Ris à la Malta

Ingredienser:

  • 5 dl risgrynsgröt
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mandel, hackad
  • 1 dl krossade pepparkakor
  • Frukt eller bär för servering (till exempel hallon eller björnbär)
You may also be interested in:  Världens godaste äppelsmulpaj

Gör så här:

  1. Börja med att låta risgrynsgröten svalna helt.
  2. Vispa grädden tillsammans med socker och vaniljsocker tills det blir en fluffig konsistens.
  3. Tillsätt den svalnade risgrynsgröten i gräddblandningen och blanda väl.
  4. Rör i den hackade mandeln och krossade pepparkakorna.
  5. Placera ris à la malta i en serveringsskål eller individuella glas.
  6. Låt stå i kylen i minst 2 timmar för att sätta sig och bli kall.
  7. Serv

    Enkel ost- och skinkpaj
    LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up