Ramensoppa med fläsk och ägg

Recept på Ramensoppa med fläsk och ägg

Ingredienser:

  • 200 g fläskfilé
  • 2 portioner ramennudlar
  • 2 ägg
  • 1 liter hönsbuljong
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 cm ingefära, riven
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • Färska grönsaker som t.ex. bladspenat, alfalfa groddar och vårlök, för servering
You may also be interested in:  Fläskpannkaka

Gör så här:

  1. Koka äggen i ca 6-7 minuter tills de är hårdkokta. Skala och halvera dem sedan längs med mitten. Ställ åt sidan.
  2. I en stor kastrull, värm sesamolja över medelvärme. Stek fläskfilén tills den är genomstekt. Ta ut fläskfilén och skär den i tunna skivor. Ställ åt sidan.
  3. I samma kastrull, tillsätt lite mer sesamolja och stek vitlök och ingefära i ca 1 minut tills det är doftande.
  4. Tillsätt hönsbuljong, sojasås, socker och salt till kastrullen. Låt soppan sjuda i ca 10 minuter.
  5. Koka ramennudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och skölj dem sedan i kallt vatten. Ställ åt sidan.
  6. Fördela de kokta nudlarna i två skålar. Häll den varma soppan över nudlarna.
  7. Toppa soppan med skivad fläskfilé, hårdkokt ägg, bladspenat, alfalfa groddar och vårlök. Du kan också lägga till andra valfria grönsaker eller kryddningar.
  8. Servera genast och njut av den härliga ramensoppan med fläsk och ägg!
Biff stroganoff
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up