Ramensoppa med fläsk och ägg
Recept på Ramensoppa med fläsk och ägg
Ingredienser:
- 200 g fläskfilé
- 2 portioner ramennudlar
- 2 ägg
- 1 liter hönsbuljong
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 cm ingefära, riven
- 2 msk sojasås
- 1 msk sesamolja
- 1 tsk socker
- 1 tsk salt
- Färska grönsaker som t.ex. bladspenat, alfalfa groddar och vårlök, för servering
Gör så här:
- Koka äggen i ca 6-7 minuter tills de är hårdkokta. Skala och halvera dem sedan längs med mitten. Ställ åt sidan.
- I en stor kastrull, värm sesamolja över medelvärme. Stek fläskfilén tills den är genomstekt. Ta ut fläskfilén och skär den i tunna skivor. Ställ åt sidan.
- I samma kastrull, tillsätt lite mer sesamolja och stek vitlök och ingefära i ca 1 minut tills det är doftande.
- Tillsätt hönsbuljong, sojasås, socker och salt till kastrullen. Låt soppan sjuda i ca 10 minuter.
- Koka ramennudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och skölj dem sedan i kallt vatten. Ställ åt sidan.
- Fördela de kokta nudlarna i två skålar. Häll den varma soppan över nudlarna.
- Toppa soppan med skivad fläskfilé, hårdkokt ägg, bladspenat, alfalfa groddar och vårlök. Du kan också lägga till andra valfria grönsaker eller kryddningar.
- Servera genast och njut av den härliga ramensoppan med fläsk och ägg!