Söndagsstek med gräddsås

Table
  1. Söndagsstek med gräddsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Söndagsstek med gräddsås

Ingredienser:

  • 1,5 kg nötkött (exempelvis rostbiff eller innanlår)
  • 2 stora lökar, skivade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 4 dl vatten
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • Smör eller olja för stekning
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Klassiska köttbullar

Gör så här:

  1. Steg 1: Sätt ugnen på 175°C. Salta och peppra köttet på alla sidor.
  2. Steg 2: Hetta upp smör eller olja i en stekpanna och bryn köttet runt om tills det får en fin stekyta.
  3. Steg 3: Ta upp köttet och lägg det i en ugnsfast form.
  4. Steg 4: Fräs lök och vitlök i samma stekpanna i några minuter tills de blir mjuka och glansiga.
  5. Steg 5: Tillsätt vatten och köttbuljong i stekpannan och låt koka upp.
  6. Steg 6: Häll sedan buljongen över köttet i formen.
  7. Steg 7: Täck formen med aluminiumfolie och stek i ugnen i ca 2-3 timmar, eller tills köttet är mört och lätt att dra isär med en gaffel.
  8. Steg 8: Ta ut steken ur formen och låt den vila under folie.
  9. Steg 9: Sila av skyn från formen och häll tillbaka den i stekpannan.
  10. Steg 10: Tillsätt grädde och låt såsen koka upp.
  11. Steg 11: Blanda vetemjöl med lite vatten och rör ner det i såsen för att tjocka den.
  12. Steg 12: Smaka av såsen med salt och peppar.
  13. Steg 13: Skiva steken och servera den med gräddsås, kokt potatis och dina favoritgrönsaker.
Tahinidressing
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up