Krämig kycklinggryta med apelsin
Recept: Krämig kycklinggryta med apelsin
Ingredienser:
- 4 kycklingfiléer
- 2 dl grädde
- 1 dl kycklingbuljong
- 1 apelsin (saft och skal)
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 morötter
- 1 röd paprika
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk timjan
- Salt och peppar efter smak
Gör såhär:
- Steg 1: Skär kycklingfiléerna i bitar och hacka lök, vitlök, morötter och paprika.
- Steg 2: Hetta upp en stor stekpanna eller kastrull med lite olivolja på medelhög värme.
- Steg 3: Tillsätt lök och vitlök till pannan och stek tills det blir mjukt och gyllene.
- Steg 4: Lägg i kycklingbitarna och stek tills de är genomstekta och får fin färg.
- Steg 5: Tillsätt morötter och paprika och stek i några minuter till.
- Steg 6: Tillsätt paprikapulver, timjan, salt och peppar och blanda väl.
- Steg 7: Häll i grädde, kycklingbuljong, apelsinsaft och rivet apelsinskal. Rör om för att kombinera alla ingredienser.
- Steg 8: Sänk värmen och låt grytan sjuda i cirka 10-15 minuter tills såsen har tjocknat och smakerna har blandats väl. Rör om då och då för att förhindra att det bränner fast i botten.
- Steg 9: Smaka av och justera kryddningen efter önskemål.
- Steg 10: Servera den krämiga kycklinggrytan med ris, pasta eller färskt bröd.
Detta recept på krämig kycklinggryta med apelsin är både läckert och smakrikt. Apelsinsaften och skalet ger en frisk och fräsch smak till den krämiga såsen. Servera gärna med en sallad eller grönsaker för en komplett måltid.