Marängtårta i långpanna

Table
  1. Marängtårta i långpanna
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Marängtårta i långpanna

Ingredienser:

  • 6 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 1 tsk ättiksprit
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 125 g riven kokos
  • 250 ml vispgrädde
  • Färska bär för garnering (t.ex. jordgubbar, blåbär)

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 125°C.
  2. I en ren och torr skål vispar du äggvitorna till ett fast skum.
  3. Tillsätt socker, ättiksprit och vaniljsocker och fortsätt vispa tills allt är väl blandat och du får en tjock och glansig marängsmet.
  4. Vänd försiktigt ner den rivna kokosen i marängsmeten.
  5. Beklä en långpanna med bakplåtspapper och bred ut marängsmeten jämnt över hela pannan.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter, tills marängen är gyllenbrun och krispig på ytan.
  7. Låt marängen svalna helt innan du tar ur den från pannan.
  8. Vispa grädden i en annan skål tills den blir tjock och fluffig.
  9. Bred ut vispgrädden över marängplattan.
  10. Dekorera med färska bär.
  11. Skär marängtårtan i rutor och servera direkt.
You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Tips: För extra smak och variation kan du blanda i några droppar citronsaft eller rivet citronskal i marängsmeten. Du kan också använda andra sorters bär eller frukter som topping.

Skinkstek med ansjovisspetsad gräddsås och saltgurka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up