Rostad müsli med kokos och nötter
Recept - Rostad Müsli med Kokos och Nötter
Ingredienser:
- 3 koppar havregryn
- 1/2 kopp mandelspån
- 1/2 kopp hackade valnötter
- 1/4 kopp solrosfrön
- 1/4 kopp pumpafrön
- 1/2 kopp kokosflingor
- 1/4 kopp honung
- 2 msk kokosolja
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1/2 tsk kanel
- 1/4 tsk havssalt
Gör så här:
- Förvärm ugnen till 175°C.
- I en stor skål, blanda ihop havregryn, mandelspån, valnötter, solrosfrön, pumpafrön och kokosflingor.
- I en liten kastrull, värm upp honung, kokosolja, vaniljextrakt, kanel och havssalt på låg värme tills
kokosoljan smälter och ingredienserna är väl blandade. - Häll den varma blandningen över havregrynsblandningen och rör om tills alla torra ingredienser är jämnt
täckta. - Bred ut müslin på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
- Rosta i förvärmd ugn i ca 15-20 minuter eller tills müslin är gyllenbrun och krispig.
- Ta ut plåten ur ugnen och låt müslin svalna helt innan du förvarar i en lufttät burk.
Serveringstips:
Servera den rostade müslin med yoghurt, mjölk eller som topping på din favoritfrukostskål.