Rostad müsli med kokos och nötter

Table
  1. Recept - Rostad Müsli med Kokos och Nötter
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Serveringstips:

Recept - Rostad Müsli med Kokos och Nötter

Ingredienser:

  • 3 koppar havregryn
  • 1/2 kopp mandelspån
  • 1/2 kopp hackade valnötter
  • 1/4 kopp solrosfrön
  • 1/4 kopp pumpafrön
  • 1/2 kopp kokosflingor
  • 1/4 kopp honung
  • 2 msk kokosolja
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/4 tsk havssalt

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 175°C.
  2. I en stor skål, blanda ihop havregryn, mandelspån, valnötter, solrosfrön, pumpafrön och kokosflingor.
  3. I en liten kastrull, värm upp honung, kokosolja, vaniljextrakt, kanel och havssalt på låg värme tills
    kokosoljan smälter och ingredienserna är väl blandade.
  4. Häll den varma blandningen över havregrynsblandningen och rör om tills alla torra ingredienser är jämnt
    täckta.
  5. Bred ut müslin på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
  6. Rosta i förvärmd ugn i ca 15-20 minuter eller tills müslin är gyllenbrun och krispig.
  7. Ta ut plåten ur ugnen och låt müslin svalna helt innan du förvarar i en lufttät burk.

Serveringstips:

You may also be interested in:  Fläskpannkaka

Servera den rostade müslin med yoghurt, mjölk eller som topping på din favoritfrukostskål.

Pasta med kronärtskocka och citron
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up