Mjuk pepparkaka med lingon
Mjuk pepparkaka med lingon
Ingredienser:
- 200 g smör
- 2 dl socker
- 2 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk malen kanel
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 dl mjölk
- 1 dl lingonsylt
Gör så här:
- Smält smöret och låt det svalna.
- Blanda socker och ägg i en bunke.
- I en annan bunke, blanda vetemjöl, bakpulver, kanel och kardemumma.
- Tillsätt mjölkblandningen och smält smör i bunken med ägg och socker.
- Rör om tills smeten är jämn.
- Tillsätt lingonsylt och blanda väl.
- Häll smeten i en smord och bröad form.
- Grädda i ugnen på 175°C i cirka 40-45 minuter, eller tills pepparkakan är genomgräddad.
- Låt kakan svalna innan du serverar den.
Tips: Servera med vispad grädde och en klick lingonsylt på toppen för extra smak.