Mjuk pepparkaka med lingon

Table
  1. Mjuk pepparkaka med lingon
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Mjuk pepparkaka med lingon

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl lingonsylt

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda socker och ägg i en bunke.
  3. I en annan bunke, blanda vetemjöl, bakpulver, kanel och kardemumma.
  4. Tillsätt mjölkblandningen och smält smör i bunken med ägg och socker.
  5. Rör om tills smeten är jämn.
  6. Tillsätt lingonsylt och blanda väl.
  7. Häll smeten i en smord och bröad form.
  8. Grädda i ugnen på 175°C i cirka 40-45 minuter, eller tills pepparkakan är genomgräddad.
  9. Låt kakan svalna innan du serverar den.
You may also be interested in:  Tonfisksallad

Tips: Servera med vispad grädde och en klick lingonsylt på toppen för extra smak.

Pumpapuré
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up