Steka ägg

Table
  1. Recept: Steka ägg
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Steka ägg

Ingredienser:

  • Ägg
  • Smör eller olivolja
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Ta fram en stekpanna och värm den på medelhög värme.
  2. Lägg i smöret eller häll i olivolja i stekpannan och se till att det smälter/fördelas jämnt.
  3. Knäck ägget och slå det försiktigt i stekpannan.
  4. Strö lite salt och peppar över ägget efter smak.
  5. Låt ägget steka i cirka 2-3 minuter, eller tills vitan har stelnat och äggulan fortfarande är krämig.
  6. Med hjälp av en spatel, försiktigt lossa ägget från botten av stekpannan.
  7. Lyft upp ägget och lägg det på en tallrik.
  8. Servera genast och njut av ditt perfekt stekta ägg!

Tips:

You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Om du föredrar äggulan mer genomstekt, låt det steka någon minut längre.

Korvstroganoff
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up