Varma mackor med svampstuvning

Table
  1. Varma mackor med svampstuvning
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Varma mackor med svampstuvning

Ingredienser:

  • 8 skivor bröd
  • 200g svamp
  • 1 liten lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl riven ost
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Krämig potatis- och purjolökssoppa

Gör så här:

  1. Skiva svampen och hacka löken och vitlöksklyftan.
  2. Smält smöret i en stekpanna och stek svamp, lök och vitlök tills all vätska har kokat bort.
  3. Tillsätt vetemjölet och rör om väl.
  4. Tillsätt mjölken, lite i taget, och rör om kontinuerligt tills såsen tjocknar.
  5. Tillsätt senap, riven ost, salt och peppar. Rör om tills osten smälter och såsen blir krämig.
  6. Rosta brödskivorna i ugnen eller på en brödrost.
  7. Fördela svampstuvningen jämnt på hälften av brödskivorna och täck med de resterande skivorna.
  8. Servera de varma mackorna direkt.
Vitkålssallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up