Krämig potatis- och purjolökssoppa

Table
  1. Recept: Krämig potatis- och purjolökssoppa
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Krämig potatis- och purjolökssoppa

Ingredienser:

  • 500 g potatis
  • 2 purjolökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Skrubba och skär potatisen i mindre bitar.
  2. Skölj och skär purjolöken i tunna skivor.
  3. Finhacka vitlöksklyftorna.
  4. Hetta upp olja eller smör i en stor kastrull.
  5. Tillsätt potatis, purjolök och vitlök och fräs i några minuter.
  6. Häll i grönsaksbuljongen och låt soppan koka tills potatisen är mjuk, cirka 15-20 minuter.
  7. Med hjälp av en stavmixer eller matberedare, mixa soppan slät.
  8. Tillsätt grädden och värm soppan försiktigt, utan att koka.
  9. Smaka av med salt och peppar.

Tips:

You may also be interested in:  Amerikanska pannkakor

Servera soppan med ett gott bröd eller rostade croutoner. Du kan också toppa soppan med färsk hackad persilja eller riven ost för extra smak och dekoration.

Krämig pasta med halloumi och tomat
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up