Krämig potatis- och purjolökssoppa
Recept: Krämig potatis- och purjolökssoppa
Ingredienser:
- 500 g potatis
- 2 purjolökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 liter grönsaksbuljong
- 2 dl grädde
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Skrubba och skär potatisen i mindre bitar.
- Skölj och skär purjolöken i tunna skivor.
- Finhacka vitlöksklyftorna.
- Hetta upp olja eller smör i en stor kastrull.
- Tillsätt potatis, purjolök och vitlök och fräs i några minuter.
- Häll i grönsaksbuljongen och låt soppan koka tills potatisen är mjuk, cirka 15-20 minuter.
- Med hjälp av en stavmixer eller matberedare, mixa soppan slät.
- Tillsätt grädden och värm soppan försiktigt, utan att koka.
- Smaka av med salt och peppar.
Tips:
Servera soppan med ett gott bröd eller rostade croutoner. Du kan också toppa soppan med färsk hackad persilja eller riven ost för extra smak och dekoration.