Kanel- och honungsbakade äpplen med vaniljglass

Table
  1. Recept: Kanel- och honungsbakade äpplen med vaniljglass
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Kanel- och honungsbakade äpplen med vaniljglass

Ingredienser:

  • 4 äpplen
  • 2 msk smör
  • 2 msk honung
  • 1 tsk kanel
  • Vaniljglass

Gör såhär:

  1. Förvärm ugnen till 180°C.
  2. Skär av topparna på äpplena och ta bort kärnhuset med en urkärnare.
  3. Placera äpplena i en ugnssäker form.
  4. I en liten kastrull, smält smöret och rör i honungen och kanel.
  5. Häll smörblandningen över äpplena och se till att de är jämnt täckta.
  6. Baka i ugnen i cirka 25-30 minuter, eller tills äpplena är mjuka och lätt karamelliserade.
  7. Servera de varma äpplena med en kula vaniljglass på toppen.
You may also be interested in:  Klassiska köttbullar

Detta recept på kanel- och honungsbakade äpplen med vaniljglass är enkelt att göra och perfekt som en god efterrätt. De varma och kryddiga äpplena tillsammans med den kalla vaniljglassen ger en härlig smakupplevelse. Prova detta recept och imponera på dina gäster!

Citronlax i foliepaket med dill och grön sparris
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up