Kräftlag

Table
  1. Recept på Kräftlag
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept på Kräftlag

Ingredienser:

  • 1 kg färska kräftor
  • 2 liter vatten
  • 2 dl salt
  • 1 dl socker
  • 2 st gula lökar
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 10 st vitpepparkorn
  • 1 st citron i skivor
  • 1 knippe dill
You may also be interested in:  Lussebullar

Tillagning:

Börja med att skrubba kräftorna noga i kallt vatten. Lägg kräftorna åt sidan och fyll en stor kastrull med vatten. Tillsätt salt, socker, lökar, kryddpepparkorn, vitpepparkorn och citronskivor.

Koka upp lagen och låt den sedan sjuda i cirka 10 minuter för att få fram smakerna ordentligt. Vrid sedan av värmen och låt lagen svalna helt.

När lagen har svalnat helt, lägg i kräftorna och täck kastrullen med ett lock. Låt kräftorna ligga och dra i lagen i kylen i minst 24 timmar för att de ska få rätt smak och konsistens.

You may also be interested in:  Risotto med skogschampinjoner

Innan servering, hacka dillen och strö den över kräftorna. Servera med färskt bröd och smör.

Ungersk langos med vitlöksolja gräddfil och ost
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up