Kräftlag
Recept på Kräftlag
Ingredienser:
- 1 kg färska kräftor
- 2 liter vatten
- 2 dl salt
- 1 dl socker
- 2 st gula lökar
- 10 st kryddpepparkorn
- 10 st vitpepparkorn
- 1 st citron i skivor
- 1 knippe dill
Tillagning:
Börja med att skrubba kräftorna noga i kallt vatten. Lägg kräftorna åt sidan och fyll en stor kastrull med vatten. Tillsätt salt, socker, lökar, kryddpepparkorn, vitpepparkorn och citronskivor.
Koka upp lagen och låt den sedan sjuda i cirka 10 minuter för att få fram smakerna ordentligt. Vrid sedan av värmen och låt lagen svalna helt.
När lagen har svalnat helt, lägg i kräftorna och täck kastrullen med ett lock. Låt kräftorna ligga och dra i lagen i kylen i minst 24 timmar för att de ska få rätt smak och konsistens.
Innan servering, hacka dillen och strö den över kräftorna. Servera med färskt bröd och smör.