Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Table
  1. Recept: Lyxig kalops med mormorskokta morötter
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Lyxig kalops med mormorskokta morötter

I dagens recept delar vi med oss av hur du kan laga en riktigt lyxig kalops med mormorskokta morötter. Detta är en klassisk svensk rätt som passar perfekt för både vardag och festliga tillfällen.

Ingredienser:

  • 800 g nötkött (gärna högrev eller fransyska), skuret i bitar
  • 2 gula lökar, skivade
  • 3 morötter, skivade
  • 3 potatisar, skivade
  • 2 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 10 kryddpepparkorn
  • 3 dl köttbuljong
  • 2 dl rött vin
  • Smör eller olja för stekning
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. 1. Bryn köttet i smör eller olja i en stor gryta tills det fått fin färg.
  2. 2. Tillsätt lök, morötter, lagerblad, svartpepparkorn och kryddpepparkorn i grytan. Låt det fräsa i några minuter tills löken blivit mjuk.
  3. 3. Häll i köttbuljong och rött vin. Låt det koka upp, sänk sedan värmen och låt kalopsen sjuda under lock i ca 2-3 timmar tills köttet är mört. Rör om då och då.
  4. 4. När köttet är mört, tillsätt potatisen och låt kalopsen koka ytterligare 20-30 minuter tills potatisen är mjuk.
  5. 5. Smaka av med salt och peppar.

Tips: Servera kalopsen med de klassiska mormorskokta morötterna och kokt potatis.

You may also be interested in:  Tigerkaka

Njut av denna lyxiga klassiker och dela gärna med dig av receptet till dina vänner och familj!

Moscow mule
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up