Rostad kål med brynt smör kapris och mjukkokt ägg

Table
  1. Recept: Rostad kål med brynt smör, kapris och mjukkokt ägg
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Rostad kål med brynt smör, kapris och mjukkokt ägg

Ingredienser:

  • 1 medium stor kålhuvud
  • 2-3 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak
  • 4 msk smör
  • 2-3 msk kapris
  • 4 mjukkokta ägg
You may also be interested in:  Ryggbiff i ugn

Gör så här:

1. Förvärm ugnen till 200°C.
2. Skär kålhuvudet i klyftor, ta bort den grova stammen och skär varje klyfta i mindre bitar.
3. Lägg kålen på en bakplåtspapperklädd plåt och blanda med olivolja, salt och peppar.
4. Rosta kålen i ugnen i cirka 20-25 minuter tills den är mjuk och har fått fin färg.
5. Under tiden rostas kålen, smält smöret i en liten stekpanna på medelhög värme.
6. Låt smöret brynas tills det får en nötig doft och en gyllene färg. Ta bort från värmen.
7. Koka äggen i lättsaltat vatten i cirka 6-7 minuter för att få dem mjukkokta.
8. Skölj äggen i kallt vatten för att stoppa kokningen och skala dem försiktigt.
9. Servera den rostade kålen med brynt smör, kapris och mjukkokta ägg.

Kladdkaka med O´boy
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up